Изберете страница

Соленки с безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров

са идеални за хората с непоносимост към лактозата. Соленки с безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров са и перфектното решение, ако се събирате  с приятели или ви се хапва нещо солено следобед. Може да ги вземете на пикник след природата или когато излизате на разходка с децата в парка. По тази рецепта става неустоима „прикуска“, която ще се хареса на всеки.

Соленки с безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров

Необходими продукти за соленки с безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров

  1. 100г  брашно (пшенично, може и безглутеново)
  2. 40г краве масло „Димитър Маджаров“ – студено, нарязано на кубчета
  3. 60г краве извара „Димитър Маджаров“
  4. 30г безлактозно кисело мляко „Димитър Маджаров“
  5. ¼ч.л. сода бикарбонат
  6. ¼ч.л. бакпулвер
  7. 1/8ч.л. сол.

Как да приготвим соленките с безлактозно кисело мляко 

 1. Включете фурната да загрява на 170 °C в режим с вентилатор или 180 °C при печене с горен долен и реотан.

2. В купа сложете киселото мляко, прибавете содата, разбъркайте и изчакайте да шупне.

3. Добавете изварата към киселото мляко и разбъркайте добре.

4. В купа сложете брашното, бакпулвера и солта и ги разбъркайте добре.

5. Прибавете студеното масло, предварително нарязано на кубчета, и втрийте брашното в него.

6. Добавете млечната смес в купата при брашното и маслото.

7. Замесете гладко тесто и го разделете на две части. Разточете първата половина върху хартия за печене до листо с дебелина около 4-5 мм. С прав или къдрав нож го нарежете на лентички.

8. Застелете плитка тава с хартия за печене и подредете соленките, като оставите малко разстояние помежду им.

9. Разбийте жълтъка. С помощта на четка намажете с него соленките и ги поръсете със семена ким.

10. Изпечете ги за около 10-12 минути, докато придобият приятен златист загар. Извадете ги от фурната и ги оставете да престоят в тавата няколко минути, докато стегнат. След това ги преместете върху решетка, за да се охладят напълно.

Можете да създадете нови ваши вкусове, обогатявайки  соленките по различни начини. Има какви ли не варианти: да добавите пушен червен пипер, кимион към тестото, да ги поръсите с различни семена (маково семе, сусам). Преди да ги запечете, може да ги поръсите със сирене (безлактозно) или с кашкавал (безлактозен).

Как да запазим соленките свежи

За да запазят свежестта си, безглутеновите соленки трябва да бъдат съхранявани в плътно затворена кутия на хладно и сухо място.

Как да консумираме соленките с безлактозно кисело мляко

Поднесете ги за закуска с чаша айрян Димитър Маджаров.  За близки приятели на гости може да ги поднесете с любима разядка.

Каквото и да решите, соленките с извара, безлактозно мляко и ким ще очароват с вкуса си всеки.

безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров