Изберете страница

Производствени възможности

Постепенно компанията изгражда две производствени предприятия – млекопреработвателно в гр. Стамболийски с дневен капацитет до 80 тона свежо българско мляко и месопреработвателно в гр. Пловдив с капацитет до 30 тона месо дневно.

Нововъведенията

В месния и млечен бранш у нас има общо около 500 производители. Конкуренцията е сериозна, а потребителските очаквания са ценово чувствителни.

„Нашата стратегия е да предлагаме продукти, които първо ние бихме харесали – като вкус, мирис, качество, визия”,

обяснава Димитър Маджаров.

„Първи въведохме например луканка с калибър Ф70. Първи пуснахме на пазара натурална селекция колбаси „Качествен живот“, направени само от свежо месо, прясно смлени подправки, без популярните консерванти, само с жива закваска.”

„Димитър Маджаров“ е и първата фирма в бранша, която предлага асортимент сирене и кашкавал  – от краве, овче, козе и биволско, а впоследствие и такова кисело мляко… Био млечните продукти са сертифицирани по  европейските станадарти за биологично производство. Те са от био краве мляко от сертифицирана ферма в България. Кравите в тази ферма пасат свободно, на чисти зелени пасища.

„Всички химични и биологични процеси в тези био млечни продукти протичат естествено. Затова и твърдим, че са естествено вкусни“,

обяснява Юлия Маджарова.

Инвестициите

От създаването си досега „Димитър Маджаров“ е инвестирал в различни производствени линии, в технологии за опаковане, построяване и оборудване на нов завод за месопреработка, разширяване на капацитета и модернизация на собствена овцеферма и др. Последната инвестиция е в размер на 500 000 евро – в производство на прясно мляко „Димитър Маджаров“. Планират се инвестиции в нова сграда с цех за сирене, в нови разфасовки и опаковки.