Изберете страница

Блог

Месните slice продукти на Маджаров с ръст

Месните slice продукти на Маджаров с ръст

Продажбите на месните slice продукти – предварително нарязани колбаси и деликатеси – на Маджаров отбелязват ръст през 2023 г. Това наблюдават от компанията. Увеличението през 2023 г. спрямо 2022 г. е 6% в килограми, 18% в левове и близо 90% при онлайн продажбите....

повече информация
Още 4 млечни продукта на Маджаров със ЗНП знак

Още 4 млечни продукта на Маджаров със ЗНП знак

Още четири млечни продукта на Димитър Маджаров вече са със ЗНП знак. Това са краве кисело мляко с 2% и с 4.5% масленост, краве кисело мляко с каймак (4.5%), както и българско бяло саламурено сирене от краве мляко (200 г). Те вече може да се намерят в търговските вериги и при дистрибуторите на марката.
През март 2024 г. компанията планира да пусне със ЗНП знак българско бяло саламурено сирене от овче мляко (във вакуум, от 700 г), както и българско бяло саламурено сирене от биволско мляко (400 г, вакуум).
Защитено наименование за произход (ЗНП) е европейски стандарт. Независими органи сертифицират компаниите, които произвеждат продукти по този стандарт, и упражняват контрол върху спазването на изискванията.
Най-важните две изисквания по ЗНП стандарт са: Първо: производителите трябва да използват 100% българско сурово мляко в сиренето и в киселото мляко. Суровото мляко може да е краве, козе, овче или биволско мляко, но задължително трябва да е произведено в България. По досегашния БДС стандарт суровината можеше да е и внос. Второ: съставът на фуражите, с които се изхранват животните, също трябва да е български, от култури (ечемик, пшеница, царевица), отглеждани в България.
Димитър Маджаров е сред първите компании в България, които поставиха новия ЗНП знак по Европейския регламент върху опаковките на киселото мляко и сиренето.

повече информация
Крем сладкиш с кисело мляко ЗНП на Маджаров

Крем сладкиш с кисело мляко ЗНП на Маджаров

Страхотна рецепта за кремообразен сладкиш с кисело мляко по ЗНП стандарт, произведено от Димитър Маджаров. Истински луксозен сладкиш, въздушен, много лек. Не съдържа нито брашно, нито олио. Осигурява нисък калориен прием. Идеален за всички, които спазват диета. Освен това – се приготвя и за кратко време!

повече информация
Катък и крема сирене Маджаров с нови опаковки

Катък и крема сирене Маджаров с нови опаковки

Катъкът и крема сиренето на Димитър Маджаров са вече с нови опаковки. Това разкриват от компанията и уточняват, че с нова опаковка са 3 вида катък – от краве мляко и краве сирене, от биволско мляко и биволско сирене, от козе мляко и козе сирене – и 1 вид крема сирене, със сметана.
Димитър Маджаров започва да обновява визуалната идентичност на своите млечни продукти в средата на 2022 г. За година и половина в нови опаковки с красив дизайн са лансирани кисело мляко с различна масленост (2%, 3.6%, 4.5%, 3.0%, 6.5%) и от различен вид (краве, овче, козе, биволско), масло, BIO серията, киселото и прясно мляко без лактоза Lacto Free, айрян, кефир, извара.

повече информация
Месно руло, обвито в бекон на Димитър Маджаров

Месно руло, обвито в бекон на Димитър Маджаров

Рецептата, която споделяме – месно руло, обвито в бекон на „Димитър Маджаров“ – е изключително подходяща за зимните дни. Тя е интересна алтернатива на зелевите сърми. Сигурни сме, че много ще ви допадне. Вижте какви продукти ви трябват за нея, как да я приготвите, сервирате и с какво да я комбинирате.

повече информация
Здравословни ползи на безлактозните млечни продукти

Здравословни ползи на безлактозните млечни продукти

Млякото е богато на протеини, калций, витамини и минерали и не случайно е част от различни хранителни режими по света. Има обаче хора, които страдат от лактозна непоносимост, имат алергия към млечната захар и протеините или просто искат да се хранят по-рационално. За тях безлактозните млечни продукти са добра алтернатива. Киселото и прясно мляко без лактоза имат доста предимства за здравето. Те подпомагат хранисмилането и стомашния комфорт. Полезни са за костите, защото са богати на калций и витамин D и др. В киселото и прясно мляко Lacto Free на Димитър Маджаров са запазени всички белтъчини, витамини (витамин А, D, B2) и минерали (калций и фосфор), полезни за здравето на човешкия организъм. И двете млека са богати на протеини (3.2 и при двата вида). Прясно и кисело мляко Lacto Free на Димитър Маджаров са произведени само от 100% свежо мляко на подбрани български ферми, с българска закваска и пробиотичните бактерии Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус.
Безлактозното кисело и прясно мляко са подходящи за хора, които имат непоносимост към лактоза, както и за тези, които се хранят рационално. Безлактозните млечни продукти имат същите ползи за здравето като обикновено мляко. Качеството на киселото и прясно мляко Lacto Free на Димитър Маджаров е същото като на останалите млечни продукти на компанията. Ако вече сте включили безлактозни млечни продукти в хранителния си режим, навярно вече усещате разликата. Или ви предстои да я усетите в близко бъдеще.

повече информация
Три мезета за зимата от Димитър Маджаров

Три мезета за зимата от Димитър Маджаров

С производствен опит над четвърт век, Димитър Маджаров предлага превъзходни мезета за зимните вечери. Сред най-търсените три от тях са салам „Бургас“, суджук „Маджаров“ и луканка „Маджаров“.
Те са не само вкусни продукти. А и възможност заедно, със семейството, с близките и с приятелите си, да се наслаждаваме на богатството на българската кулинарна култура.

повече информация
„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи

През последните 3 тримесечия на 2023 г. „Димитър Маджаров“ дари близо 1300 млечни и месни продукта за различни каузи. Производителят с над 30-годишна история продължава да инвестира не само в качество, но и в благотворителност. Какви каузи подкрепя „Димитър Маджаров“...

повече информация
Коледна баница с късмети със сирене Димитър Маджаров

Коледна баница с късмети със сирене Димитър Маджаров

На Коледа по традиция приготвяме баница, в която слагаме забавни късметчета. Ще я поднесем на близки и приятели, а всеки ще избере своето парченце, в което нетърпеливо ще потърси и коледния си късмет. За да бъде празникът ви незабравим, споделяме рецепта за коледна баница с късмети със сирене на „Димитър Маджаров“

повече информация
Как да разпознаем качествените колбаси

Как да разпознаем качествените колбаси

Колбасите и деликатесите са голямо изкушение за хората, които обичат продукти от месо. Но как да различим качествените от обикновените? Хубаво е да обърнем внимание на бранда, на външния вид, аромата, състава, технологията. Вижте още някои съвети от Димитър Маджаров за това как да разпознаем качествените колбаси и мезета.

повече информация
Нов ЗНП знак на кисело мляко и сирене Маджаров

Нов ЗНП знак на кисело мляко и сирене Маджаров

Нов ЗНП знак ще има на кисело мляко и сирене Маджаров
Той ще бъде поставен върху българско кисело мляко и българско бяло саламурено сирене, произведени от “Димитър Маджаров-2”. Знакът ЗНП – Защитено наименование за произход – заменя досегашния за БДС – Български държавен стандарт. 

Промяна в технологията на производството няма да има, категорични са от компанията. ЗНП налага още по-строги изисквания към производителите. ЗНП дава по-големи гаранции на потребителите, че консумират изцяло български, качествен продукт.

“Димитър Маджаров” е от първите компании в България, които ще поставят новия ЗНП знак.

повече информация