Изберете страница

Благотворителност

Ние в „Димитър Маджаров“ вярваме, че една компания подпомага обществото като създава нови работни места, обучава служители, инвестира в тяхното професионално развитие.

Също така смятаме, че когато има възможност, една компания е добре да помага на организации, с които споделя еднакви ценности – семейството, традициите, предприемчивостта. Да помага на вдъхновяващи таланти или на хора в неравностойно положение.

Какви ценности подкрепяме?

Вярваме в семейните ценности, традициите, качеството, всеотдайността и предприемчивостта. Вдъхновяват ни инициативи, които правят обществото, в което живеем, по-развито и по-хуманно.

Как подкрепяме?

Когато подкрепяме някого, не бием гръмко барабана. Не държим всички на планетата да разберат.

Подкрепата ни е под формата на доброволчески инициативи на нашите служители. Те даряват своето време, за да помогнат на човек или организация, в които вярват.

Подкрепата ни може да бъде финансова или чрез безвъзмездно предоставяне на различни наши продукти. Имаме два основни фонда – „Финансово дарение“ и „Хранителни дарения“.

Получаваме стотици запитвания. Внимателно анализираме всяко едно, преди да вземем решение. Сред критериите ни за оценка са репутацията на хората и организацията, значимостта на каузата, връзката с ценностите и веруюто, зад които като компания твърдо заставаме.

Кога подкрепяме?

Запитвания получаваме целогодишно.

Най-често решенията за подкрепа взимаме в края на предишната календарна година и началото на следващата.

През последните няколко години ограничихме значително средствата в нашия фонд „Финансови дарения“, но запазихме тези във фонд „Хранителни дарения“.

Какво и кого сме подкрепили досега?

Подкрепяме лекари и учители

След семейството (или може би наравно с него), най-голямо значение за развитието и щастието на един човек имат всеотдайните лекари и учители.

Затова на два пъти подкрепихме лекарите и медицинските сестри в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Първия път – в най-тежката КОВИД криза. За Коледа и Нова година подарихме наши продукти на онези от тях, които вместо да празнуват с най-близките си, са неотлъчно до пациентите, в болницата. Продукти за медицинския персонал сме предоставяли и на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник (единствена по рода си в Югозападна България), на СофияМед и др.

Отдавна сме партньор на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Преподавателите в него са тези, които вдъхновяват студентите да създават качествени месни и млечни храни.

Подкрепяме „българското“

„Българско“ може да означава различни неща.

Едно от тях е запазването на добрите традиции. Затова подкрепихме фолклорния фестивал в Жеравна, ансамбъл „Българе“, фондация „Пазители на традициите“, сдружение „Традиционно-месни продукти“, съюз „Произведено в България“ и др.

За много хора (а и за нас – в сферата на храните и напитките) „произведено в България“ означава „качество“. Затова години наред подкрепяме инициативата на в-к Стандарт „Да! на българската храна“. Както и пловдивското дефиле „Вино и гурме“.

„Българско“ може (или би трябвало) да означава също така предприемчивост и стремеж към просперитет. Подкрепяме инициативи на „Асоциация на индустриалния капитал“ като наградите „Икономика на светло“ и международния форум за предизвикателствата на зеления преход.

Нуждаещи се и хора в неравностойно положение

Всеки има нужда от нещо и е много трудно да се прецени кои хора са в по-неравностойно положение и кой има по-неотложна нужда.

Не сме имали никакви съмнения обаче за бежанците от Украйна, които са останали без дом и семейство. Затова чрез програма на Столична община направихме дарение за тях с наши продукти. Не сме се съмнявали и в SOS Детски селища Трявна, Съюза на глухите в България, Защитено жилище „Надежда“ в град Брегово, сдружение „Различни, но равни“ от Пловдив, Сдружението на хората с увреждания „Надежда за достоен живот“ и др.

***

Ценим времето и усилията на всеки, който се обръща към нас със апел.

Дори да искаме, не можем да помогнем на всички.

Въпреки това обаче, макар и далеч по-малко през последните предизвикателни години, помагаме с каквото е по силите ни, когато сме убедени, че нашата помощ ще стигне до тези, които имат най-голяма потребност от нея. И които споделят нашите ценности – семейството, традициите, качеството, всеотдайността и предприемчивостта.

Запитване за подкрепа, може да изпратите тук (общия имейл като хиперактивен линк).

Благодарствени писма