Изберете страница

Прясно мляко и извара Димитър Маджаров бележат ръст в обем и в стойност. Това наблюдават от компанията за 2023 г. спрямо 2022 г. Прясното мляко е категорията с най-голямо увеличение при основните млечни продукти, а изварата – при млечните деликатеси на марката.

Прясно мляко и извара Димитър Маджаров с ръст

При производството на прясно мляко и извара компанията използва само българска суровина на избрани доставчици, която отговаря на най-високите изисквания за качество. Всички млечни продукти се правят по традиционни български рецепти, със свежо българско мляко и с българска закваска – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

Ръстът при прясно мляко Димитър Маджаров

Прясното мляко, произведено от Димитър Маджаров, бележи ръст от 7% в обем и 24% в стойност. Най-търсено през 2023 г. е това с 3.6% масленост. Такава е била тенденията и година по-рано. Краве прясно мляко Димитър Маджаров с 4.5% масленост е без аналог на българския пазар.

„Димитър Маджаров“ започва производство на прясно мляко през май 2021 г. чрез инвестиция от 500 000 евро. Средствата са вложени в инсталация за ледена вода за охлаждане на млякото и автоматизирана българска линия за бутилиране.

Суровината за всички видове пресни млека (2%, 3.6%, 4.5%, както и за Lacto Free, 3.6%) е 100% българско сурово мляко, първа категория. Технологията е класическа пастьоризация, която унищожава патогените и запазва полезните качества на млякото. При производството се използват български доставчици, чието сурово мляко има минимум 3.2. протеина и 100 000 МО. В пресните млека на Маджаров не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека или консерванти.

Ръст и при извара Димитър Маджаров

Ръст през 2023 г. бележат и някои млечни деликатеси, произведени от Димитър Маджаров. Седемпроцентово например е увеличението в продажбите на изварата.

Суровината за изварата на Димитър Маджаров е само свежо българско мляко от избрани ферми. И този млечен продукт не съдържа никакви консерванти. Поради богатото си съдържание на протеини, се търси  доста от спортуващи и взискателни към хранителен си режим хора.

извара Димитър Маджаров с ръст

Новостите при млечните продукти на Маджаров през 2023 г.

През 2023 година Димитър Маджаров пусна кисело и прясно мляко без лактоза. Това е изцяло нова серия под името Lacto Free.

Прясно мляко и извара Димитър Маджаров с ръст

Производителят обогати портфолиото си, за да отговори на повишеното търсене на продукти за здравословен начин на живот и рационално хранене. Димитър Маджаров е първият български производител от топ 5 у нас, който лансира безлактозни продукти.

В края на годината компанията пусна първите млечни продукти със ЗНП знакзащитено наименование за произход. Това са българско кисело мляко и българско бяло саламурено сирене.

Прясно мляко и извара Димитър Маджаров с ръст

При производството им се използва 100% българска суровина. Съставът на фуражите също е български. Димитър Маджаров беше една от първите компании, които започнаха производство на млечни продукти по ЗНП стандарт.

През изминалата 2023 г. компанията инвестира и в обновяване опаковките на изварата и маслото от млечните деликатеси. Айрян, извара, кефир, крема сирене и катък също вече са в различни опаковки с красив дизайн. Новите визии кореспондират с тези на прясното мляко.

Прясно мляко и извара Димитър Маджаров с ръст

Какво ново да очакваме при млечните продукти на Димитър Маджаров през 2024г.  

През първото тримесечие на 2024 г. Димитър Маджаров планира да пусне на българския пазар изцяло нова серия,  обогатена с протеин.

Тя ще съдържа сирене, кашкавал, кисело мляко, крема сирене, катък и извара с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на белтъчини.

Новата серия ще се казва „Протеин +“.

Крем карамел с безлактозно прясно мляко Димитър Маджаров