Изберете страница

Млякото е един от най-ценните хранителни продукти. То е богато на протеини, калций, витамини и минерали и не случайно е част от различни хранителни режими по света. Има обаче хора, които страдат от лактозна непоносимост, имат алергия към млечната захар и протеините или просто искат да се хранят по-рационално. За тях безлактозните млечни продукти са добра алтернатива. Киселото и прясно мляко без лактоза имат доста предимства за здравето.

Къде още да намерим Lacto Free на Димитър Маджаров

Ползи на безлактозните млечни продукти за стомаха

  1. Киселото и прясно мляко без лактоза подпомагат храносмилането

Лактозата е вид захар, която се среща най-често в традиционното прясно мляко. Някои хора изпитват затруднения при разграждането й. Този процес може да предизвика неприятни симптоми като подуване, флатуленция, диария, коремни спазми. Безлактозните млечни продукти съдържат много малко или никаква лактоза, което ги прави по-лесни за храносмилане. И в прясното, и в киселото мляко Lacto Free на Димитър Маджаров съдържанието на лактоза е нищожно – под 0.01%.

  1. Киселото и прясно мляко без лактоза подобряват храносмилането и стомашния комфорт

За хората с чувствителен стомах, безлактозните млечни продукти са по-лекоусвояваеми. Те не предизвикват раздразнения и болки в стомаха. Затова са добър избор за тези, които търсят стомашен комфорт. Според проучване на Cambridge, публикувано през февруари 2023 г., двете най-важни причини за консумирането на безлактозни продукти са липсата на газове и подуване на корема (32.5%) и усещането на потребителите, че са като цяло по-здрави (28.3%).

Здравословни ползи на безлактозните продукти

Здравословни ползи на безлактозните млечни продукти за костите

  1. Киселото и прясно мляко без лактоза са богати на калций

Калцият е много важен за поддържането на костите и зъбите здрави. Безлактозните млечни продукти съдържат същото количество калций като обикновените млечни продукти. Те са важен източник на този минерал, който поддържа костната плътност и помага за предотвратяване на остеопорозата.

  1. Киселото и прясно мляко без лактоза са богати на витамин D

Освен калций, киселото и прясно мляко на Димитър Маджаров без лактоза съдържат и витамин D. Този витамин помага на организма да абсорбира калция. Когато консумирате безлактозни млечни продукти, вие не само „захранвате“ с калций костната система, но и подпомагате абсорбирането на този минерал. Освен това, калцият и витамин D, които се намират в безлактозното мляко, са важни за когнитивната функция. Те помагат за поддържане на здравето на мозъка и нервната система.

Други здравословни предимства на киселото и прясно мляко без лактоза

Безлактозното мляко има същите здравословни ползи като обикновеното мляко. То съдържа: (a) Протеини: те са важни за изграждането и възстановяването на мускулите, костите и тъканите; (б) Витамини от групата В: те са полезни за енергийния метаболизъм, подкрепят нервната и сърдечно-съдовата система и помагат на тялото да се бори с инфекциите; (в) Минерали като магнезий, фосфор и цинк: калцият и магнезият в безлактозното мляко регулират кръвното налягане и намаляват риска от сърдечни заболявания.

В киселото и прясно мляко Lacto Free на Димитър Маджаров са запазени всички белтъчини, витамини (витамин А, D, B2) и минерали (калций и фосфор), полезни за здравето на човешкия организъм. И двете млека са богати на протеини (3.2 и при двата вида). Прясно и кисело мляко Lacto Free на Димитър Маджаров са произведени само от 100% свежо мляко на подбрани български ферми, с българска закваска и пробиотичните бактерии Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус.

Защо да включим млечни продукти без лактоза в хранителния си режим?

Безлактозното кисело и прясно мляко са подходящи за хора, които имат непоносимост към лактоза, както и за тези, които се хранят рационално. Безлактозните млечни продукти имат същите ползи за здравето като обикновено мляко. Качеството на киселото и прясно мляко Lacto Free на Димитър Маджаров е същото като на останалите млечни продукти на компанията. Ако вече сте включили безлактозни млечни продукти в хранителния си режим, навярно вече усещате разликата. Или ви предстои да я усетите в близко бъдеще.

Защо_да_изберем_Lacto_Free_кисело и прясно мляко на Димитър Маджаров