Сирники с извара “Димитър Маджаров” са здравословно, лесно и вкусно нещо, което можете да приготвите за закуска, коктейл или дори вечеря. Вижте една класическа рецепта за тях.
Необходими продукти за сирники с извара “Димитър Маджаров”
250 г фина извара „Димитър Маджаров“.
Тя е вкусен и свеж млечен деликатес, направен от първокачествено българско мляко и традиционна българска закваска
30 г брашно, 1 жълтък, щипка сол, 1 ч.л пудра захар, 100 мл олио (за пържене).
Как се приготвят сирниките с извара
При приготвянето на сирниките с извара трябва да внимаваме за 2 неща:
- Изварата тряба да бъде предварително перфектно отцедена от течността (поне час) и да бъде възможно най-фината.
2. Трябва да внимаваме с количеството брашно.
Разбъркваме изварата с жълтъка добре, овкусяваме със захар и сол и добавяме брашното. На ръка от тестото оформяме топчета, които овалваме леко в брашното.
Притискаме леко топчетата и ги пържим в предварително нагорещена мазнина (около 3-4 минути от страна).
Как се сервират сирниките с извара
Подреждаме върху салфетка, за да попие мазнината и сервираме горещи с лъжица сметана и по желание с домашно сладко.
Може да се сервират с високомаслена сметана и студенопресован сок.
Рецептата за сирники с извара ни предоставиха нашите партньори от Фантастико. Вижте повече подборности за начина им на приготвяне, сервиране и комбиниране с друг вид храна в 20 епизод на Неделна супа за душата с Екатерина Башур.
Да ви е сладко!