Пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров са лесно и невероятно вкусно ястие.
Макар традиционните руски пелмени да се сервират сварени, можем и да ги запържим на тиган, за да станат сочни и хрупкави. Плънката също може да варира според вкуса – от различни меса и подправки, до изцяло зеленчукови пелмени. Ако все пак искате да приготвите пелмени с автентичен вкус, пробвайте тази класическа рецепта с кайма.
Необходими продукти за пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров
Продукти за тестото:
- брашно – 450 – 500 г
- кисело мляко Димитър Маджаров – 70 г
- растително масло – 1-2 с.л.
- сол – 1 ч.л.
- газирана вода – 130 г
- яйце – 1 бр.
Продукти за каймата
- кайма Димитър Маджаров – 500 г, смес
- лук – колкото повече, толкова по-сочни и вкусни ще станат пелмените
- чесън
- сол
- черен пипер
- люта чушка
Начин на приготвяне на пикатни пелмени с кайма Димитър Маджаров
Първо смесете всички продукти за тестото. Замесете го добре. След което го оставете за час и половина да почива на стайна температура.
През това време настържете лука и чесъна. Омесете каймата с тях. Добавете лютата чушка. Овкусете с подправките.
Разточете кора от тестото с дебелина 3-4 мм. Ако имате пелменница, поставете кората върху нея.
Направете джобчета и ги напълнете с лъжичка от сместа.
Разточете втората кора и оформете шестоъгълните пелменки. Ако нямате пелменница, изрежете с чаша кръгчета, поставете лъжичка от сместа и затворете кръгчето. Оформете ги, затискайки крайчетата.
Поръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера. Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови под ръка.
Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер. В тенджерата се варят по няколко пелмени, след което се изваждат с решетъчна лъжица.
Пикантните пелмени се сервират топли с масло Димитър Маджаров или цедено кисело мляко Димитър Маджаров.
Добър апетит!