Изберете страница

Пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров са лесно и невероятно вкусно ястие.

Пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров

Макар традиционните руски пелмени да се сервират сварени, можем и да ги запържим на тиган, за да станат сочни и хрупкави. Плънката също може да варира според вкуса – от различни меса и подправки, до изцяло зеленчукови пелмени. Ако все пак искате да приготвите пелмени с автентичен вкус, пробвайте тази класическа рецепта с кайма.

Необходими продукти за пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров

Продукти за тестото:

  1. брашно – 450 – 500 г
  2. кисело мляко Димитър Маджаров – 70 г
  3. растително масло – 1-2 с.л.
  4. сол – 1 ч.л.
  5. газирана вода – 130 г
  6. яйце – 1 бр.

Продукти за каймата

  1. кайма Димитър Маджаров – 500 г, смес
  2. лук – колкото повече, толкова по-сочни и вкусни ще станат пелмените
  3. чесън
  4. сол
  5. черен пипер
  6. люта чушка

Пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров_02

Начин на приготвяне на пикатни пелмени с кайма Димитър Маджаров

Първо смесете всички продукти за тестото. Замесете го добре. След което го оставете за час и половина да почива на стайна температура.

През това време настържете лука и чесъна. Омесете каймата с тях. Добавете лютата чушка. Овкусете с подправките.

Разточете кора от тестото с дебелина 3-4 мм. Ако имате пелменница, поставете кората върху нея.

Направете джобчета и ги напълнете с лъжичка от сместа.

Разточете втората кора и оформете шестоъгълните пелменки. Ако нямате пелменница, изрежете с чаша кръгчета, поставете лъжичка от сместа и затворете кръгчето. Оформете ги, затискайки крайчетата.

Поръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера. Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови под ръка.

Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер. В тенджерата се варят по няколко пелмени, след което се изваждат с решетъчна лъжица.

Пикантни пелмени с кайма Димитър Маджаров

Пикантните пелмени се сервират топли с масло Димитър Маджаров или цедено кисело мляко Димитър Маджаров.

Добър апетит!