Рецептата за Патладжан с млечен сос с безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров е една от най-красивите и сполучливи бързи, лесни и ефектни ястия. Подходяща е за основно ястие или за предястие за вас и вашето семейство, както и за гости, които искате да впечатлите. Днес ние ще ви предложим вариант на рецептата, която е идеална и за хората, които имат непоносимост към лактозата, но ще се хареса и на всички останали.
Необходими продукти за Патладжан с млечен сос с безлактозно мляко Маджаров
- Два големи патладжана
- Две с.л. суха мащерка
- Две с.л. сол
- Три-четири с.л. зехтин
- черен пипер
- Един нар
За соса:
- ½ кофичка безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров
- 1½ с.л. зехтин
- 1 голяма скилидка чесън
- сол на вкус
- черен пипер
Начин на приготвяне на Патладжан с млечен сос с безлактозно кисело мляко
Предварително измийте добре патладжаните. Отстранете дръжките. Разрежете ги внимателно на две половини. След това направете няколко разреза в „месото“ на всяка половинка патладжан. Покрийте с хартия за печене средно голяма тава ги подредете.
Подправете половинките патладжани със солта, мащерката и черния пипер. Напоете ги добре със зехтин. Загрейте предварително фурната на 220°С . Продължете да ги печете около 40-50 минути до готовност.
През това време смесете в купа ½ кофичка безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров, добавете една счукана голяма скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и съхранявайте в хладилник до момента на поднасянето. След изпичане патладжаните ги аранжирайте в голяма чиния. Извадете готовия млечен сос от хладилника и ги полейте. Накрая ги поръсете щедро със зрънца нар. Препоръчително е да ги полеете непосредствено преди самото консумиране. Можете да поръсите патладжаните със ситно нарязан магданоз.
Как да сервираме патладжана с млечен сос
Патладжанът с млечен сос с безлактозно кисело мляко Димитър Маджаров е чудесно предложение към чаша добре изстудено бяло вино или розе в летните вечери.
Да ви е вкусно!