Изберете страница

Луканка „Маджаров“ се прави от първокачествено, ръчно обезкостено свинско и говеждо месо и традиционни прясносмлени подправки. Без заместители на месо и без ГМО.

Lukanka_Madjarov_samo_ot_meso

Какви видове луканка произвежда фирма „Димитър Маджаров“

В момента портфолиото на „Димитър Маджаров“ от луканки включва: луканка от серията „Златна селекция“; луканка „Маджаров“; луканка „Маджаров Ф70“; луканка „Панагюрска (храна с традиционно-специфичен характер)“, „луканка „Маджаров Стандарт Ф70“, „Луканка Телешка“; както и такава с жива природна закваска от серията „Качествен живот“.

Lukanka_Madjarov_naryazana

Луканките на „Димитър Маджаров“ се предлагат в опаковка от вакуум и в насипно състояние.

Lukanka_Madjarov_vaccuum

Разфасовките са  от по 190g, 250g и 300g. В кутия от 270g  е луканката от серията „Златна селекция“, а в кутия от 150g – тази от серията „Качествен живот“.

Най-продаваната луканка е тази с най-големия калибър: Луканка Маджаров Ф70“.

lukanka_Madjarov_F70

Тя съдържа 30g  мазнини, от които наситени мастни киселини – 11g,  1.4g въглехидрати, 26g  белтъци и 4.3g сол. Хранителните й стойности за 100 g продукт са 1550 kJ / 373 kcal. Клиентите купуват най-много от нея от хладилните витрини на търговските вериги и магазините.  

Как се прави луканка „Маджаров“: технологичният процес

Луканката е сух колбас, типичен за българската кухня. Тя представлява плосък, сурово-сушен пресован продукт от месо, с червенокафяв цвят и равномерно покритие с бяла благородна плесен. Вътрешността на луканката е с характерна мозаeчна структура, образувана от отделни малки късчета месо и сланина.

Производството на луканка „Маджаров“ преминава през няколко етапа. Първият от тях е приемане и съхранение на суровината под строг контрол. Приемът се извършва от обучени технолози в присъствието на инспектор качество. Следят се 10 показатели, които са заложени в спецификацията на основната суровина и които гарантират безкомпромисно качество на суровината.

На следващия етап от производството на луканка „Маджаров“ се извършва обезкостяване и селектиране на добитите меса. Селекцията е прецизна, като се взима само най-качественото месо.

На третия етап се извършва подготовка и машинна обработка на суровината. Следват етапите на смилане на пресните подправки (кимион, черен пипер, червен пипер за луканка „Маджаров“) и смесването на месото с подправките.

Следващият етап е напълване на вече приготвената пълнежна маса. То се извършва с вакуум пълначни машини в естествени или изкуствени обвивки при спазване на определена дължина и диаметър. Нанизват се на метални неръждаеми пръти и се нареждат върху колички за колбаси.

Lukanka_Madjarov_Kak-se_pravi

Напълненият сурово-сушен продукт постъпва за отцеждане в климатични сушилни при спазване на зададено време, температура и влажност. Параметрите се задават от технолог, който следи за правилно протичане на процеса. След приключване на процеса на отцеждане и достигане на желан цвят, консистенция и рН стойности, количките с колбасите се преместват за сушене при зададена температура и влажност за период от 25 до 60 дни. По време на сушене се извършва неколкократно пресоване. Момента и времето за пресоване се определят от технолога.

Lukanka_Madjarov_zree_do_60_dni

Последните два етапа от „пътя“ на луканка „Маджаров“ включват опаковане и експедиция и дистрибуция. За да достигне тя в перфектно състояние до трапезата ни.

Lukanka_Madjarov_perfektna_varhu_sandvich_ili_za_meze

Какви стандарти се спазват при производството на луканка „Маджаров“

При производството на луканка „Маджаров“ се спазва технологична дисциплина и висока хигиена на производство. Въведена е система за контрол на качеството НАССР, система за управление на качеството ISO-9001.2008, ДПП, както и международния стандарт за храните International Food Standard.

Как можем да консумираме луканка „Маджаров“

Луканка „Маджаров“ е любимо апетитно мезе. Присъства на трапезата на българското семейство в празнични и делнични дни. Слайсове от нея са идеални за хапване сред природата. С луканка „Маджаров“ се приготвят също така вкусни сандвичи, пица, парти хапки, мъфини, дори „вълча“ салата.

Луканка „Маджаров“ е изкушение, на което трудно можем да устоим.

Lukanka_Madjarov_za_meze