Изберете страница

През последните 3 тримесечия на 2023 г. „Димитър Маджаров“ дари близо 1300 млечни и месни продукта за различни каузи. Производителят с над 30-годишна история продължава да инвестира не само в качество, но и в благотворителност.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи Фестивалът в Жеравна

Снимка: Eймъс Чапъл, RFE/RL

Какви каузи подкрепя „Димитър Маджаров“

„Димитър Маджаров“ подкрепя качествената българска храна, здравословния начин на живот, опазването на българското културно наследство и развитието на талантите. Помага на хора в неравностойно положение. Прави дарения в Пловдив и региона – там,  където са основани двете предприятия за производство на млечни и месни продукти.

Част от каузите, инициативите и хората, които „Димитър Маджаров“ подкрепя, са дългогодишни партньори. Такива например са: SOS детски селища Трявна, които тази година отбелязват 30 години от основаването си; Сдружение „Различни, но равни“ – организация на 70 семейства на деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания в Пловдив; Сдружение „Надежда за достоен живот“ в Пловдив, което обединява хора в пенсионна възраст със сериозни здравословни проблеми; самотно живеещите възрастни, семейства и деца в неравностойно положение в Брестовица и мн.др.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи SOS детски селища Трявна

Снимка: SOS Детски селища Трявна, ФБ

Подкрепата на „Димитър Маджаров“ през последните 3 тримесечия на 2023 г. е предимно с продукти – за празници, годишнини, специални дни, благотворителни турнири. Понякога тя е и финансова: този декември, например, за втори път фирмата направи парично дарение на създадената по инициатива на президента на Р. България Българска Коледа.

Илюстрация: Българската Коледа

Каузата качествена българска храна

Работещите в производството и одиторите по качество в „Димитър Маджаров“ редовно показват на учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника и на студентите от Университета по хранителни технологии в Пловдив как се правят млечни и месни продукти с автентичен вкус.

Награди_Месни_продукти_Димитър_ Маджаров_филе_Filiba

Каузата здравословен начин на живот

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи

Ултрамаратонът в Родопите. Снимка: БНР

K3 ULTRA-GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон с маршрути, които „разкриват „360-градусови гледки към великолепието на Родопите в България и в Гърция“. През септември 2023 г. по 3 трасета се състезават 500 бегачи от 15 държави, като най-дългият маршрут е 85 километра. 20% от таксата за участие се отчисляват за засаждане на дървета по улиците на Златоград и околността. „Димитър Маджаров“ подкрепя ултрамаратона с тази интересна кауза, която съчетава здравословния начин на живот със зелената идея, за първи път.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи Ултрамаратона в Родопите

Снимка за К3Ultra: Кремена Димитрова

Каузата опазване на българското културно наследство

От 2008 г. село Жеравна е домакин на фестивала на фолклорната носия.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи фестивалът в Жеравна

Снимка: FB Фестивал на фолклорната носия Жеравна

През годините той става един от най-популярните летни фестивали на Балканите. Тази година изданието включва конкурс за автентична носия и шоу на нестинари, а организаторите апелират посетителите да „се откъснат за три дни от „цивилизацията“, като не използват пластмаса, мобилни телефони и видео камери.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи фестивалът на фолклорната носия в Жеравна

Снимка: Eймъс Чапъл (Ammos Chapple), RFE/RL

През 2023 г. фестивала посещават близо 25 000 души.

„Димитър Маджаров“ подкрепя за поредна година фестивала, една от целите на които е популяризирането на българското културно наследство.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи Жеравна фестивал

Снимка: ФБ, Фестивал на фолклорната носия – Жеравна

Развитие на таланта

През 2023 г. „Димитър Маджаров“ подкрепи за първи път научния фестивал „Ало, Космос! Говори България”. Той се реализира по идея на Атлантическия клуб. Учениците разговаряха със Суати Мохан – космически инженер и ръководител на мисията НАСА Марс 2020.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи Ало, Космос, Говори България 2023

Снимка: Creative Visual Solutions, Hello Space Festival, 2023

Децата са избрани измежду стотици, участвали в конкурс за въпроси за Вселената, астронавтиката и STEM науките. Какво е възможно да се случи в Космоса и какво не е? Може ли птичка да лети? Какво ще стане, ако запалиш свещички на торта за рожден ден на борда на Международната космическа станция? „Много ни хареса тази инициатива, защото тя дава поле за изява на фантазията на децата и желанието им да експериментират“, пояснява Юлия Маджарова, ръководител на млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски.

„От нашето семейство за вашите семейства“…в Пловдив

Димитър Маджаров, Юлия Маджарова и Станислава Маджарова

Отляво надясно: Юлия Маджарова, Димитър Маджаров, Станислава Маджарова. Снимка: сп. BGlobal

Тази година – не за първи път – „Димитър Маджаров“ осигурява чрез Българския червен кръст в Пловдив продукти за Великденските празници на децата, лишени от родителска грижа. Продуктова е и подкрепата за футболния турнир в Нощта на ангелите в Пловдив, който събира средства за деца и млади родители, „нуждаещи се от помощ, за да се преборят с коварни заболявания“.

„Димитър Маджаров“ инвестира в добри каузи Нощта на ангелите в Пловдив

Снимка: Благотворителен фестивал Нощ на ангелите, Пловдив, 16-17.09.2023

Не за първи път подкрепа под формата на дарения получава и пловдивското подразделение на основания още 30-те години на XX век Съюз на глухите в България.

Служители на „Димитър Маджаров“ и деца получават безплатни билети за концерта на Красимир Аврамов в Пловдивския амфитеатър.

Каква е мотивацията на фирмата да подкрепя различни каузи?

Макар и повече с продукти, отколкото финансово, и през предизвикателната 2023 г. фирмата продължава да подкрепя достойни каузи. „Правим го тогава, когато вярваме, че помощта ни ще стигне до тези, за които е предназначена. И че ще помогне за благоденствието на цялата общност, в която живеем“, заключава собственикът и управител Димитър Маджаров.

Димитър Маджаров инвестира в добри каузи собственикът и управител на фирмата