Изберете страница

Димитър Маджаров и 30-годишната рецепта за успех

мар. 11, 2022 | Актуално

“От нашето семейство за вашето семейство”: пловдивската семейна фирма изпраща повече от 160 вида млечни и месни продукти за трапезата във всеки дом

Над 160 вида млечни и месни продукти, две производствени предприятия, европейски сертификати за най-високо качество, износ на четири континента. Зад всичко това стоят марката и фирмата “Димитър Маджаров-2” ЕООД и 30 години на усилия и борба в трудни икономически условия, при стриктното следване на принципите за отговорност, доверие и морал в бизнеса.

Със сигурност всяко българско семейство “познава” Димитър Маджаров, собственик и управител на едноименната пловдивска семейна фирма. Едва ли има дом, на чиято трапеза да не е присъствал поне един от произвежданите от нея месни и млечни продукти. Под слогана “От нашето семейство за вашето семейство” с тях всеки потребител купува

високо качество и автентичен български вкус,
които са запазената марка на компанията.

В рецептурника на Димитър Маджаров, който той попълва вече 30 години, тази “съставка” е в основата на успешния бизнес.

Инвестицията в новата линия продукти е направена въпреки сериозните последствия от коронавируса за ХоРеКа канала. Българският пазар на млечни продукти е малък, но с конкуренция между над 200 мандри. През 2021 г. немски производител на млечни продукти прекрати дейността си в България. Няколко години преди това друга голяма международна компания прехвърли производствените си мощности. Млечните продукти са втората най-голяма категория в хранителната индустрия у нас (предхожда я само тази на хлебните и тестени изделия), а киселото и прясното мляко са традиционни за сектора.

Две години отнема на „Димитър Маджаров“ да проучи различни потребителски вкусове, да направи тестове и да организира процеса на производство. Резултатът е четири вида прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час.

Суровината за всички пресни млека на „Димитър Маджаров“ е 100% българска, само от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-98 С), при която се унищожават само патогените и се запазват  полезните качества на млякото. Не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти. Прясното мляко „Димитър Маджаров“ не се стерилизира чрез пара или друг тип технология. Има аромат на домашно. Произвежда се при изключителна хигиена, за да се избегне и най-малкият риск от замърсяване. В новото био прясно мляко пък се влага българско мляко от контролирана ферма, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чист район. Прясното мляко „Димитър Маджаров“ е без никакви консерванти и може да се заквасва с българска закваска от кисело мляко по БДС стандарт.

„Димитър Маджаров-2“е създадена през 1991 г. Компанията има две подразделения – за производство на колбаси и месни деликатеси, и за млечни продукти, приготвени по традиционни рецепти. Млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски е с дневен капацитет до 80 тона свежо българско мляко. Фирмата е сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2008 за управление на качеството, по международния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт, както и по стандарта за Bio храни.

Източник: https://www.capital.bg/