Свинско контра филе с меден сос

sv.kontrafile2Необходими продукти:
свинско месо – 1, 2 кг контра филе
мед – 2 с.л. захаросан
горчица – 1 с.л.
соев сос – 4 с.л.
вино – 1 ч.ч. червено
зехтин – 80 мл
сол
червен пипер
черен пипер
розмарин
мащерка
чубрица
естрагон

Начин на приготвяне:

Разбъркайте всички подправки на вкус с по-голямата част от зехтина и с помощта на четка намажете контра филето, като предварително сте го осолили.

Оставете да престои така в покрита намазнена тава за 2 часа. След това смесете останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос, разбърквайки с бъркалка.

Внимателно и равномерно залейте месото, покрийте с фолио и сложете да се пече за 2 часа в умерено загряна фурна. Поднесете свинското контра филе на порции, поляти с малко от соса в тавата.

Сподели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *