Сирене, мед и орехи против пролетната отпадналост

Против упоритата пролетна умора и отпадналост, ти предлагаме да изпробваш една полезна рецепта, съчетаваща няколко силни и важни за здравето храни: мед и орехи, придружени от сирене.

Орехите са изключително полезни, защото обновяват клетките на мозъка и “работят” най-вече за паметта. Но също така укрепват костите, зареждат с енергия, ускоряват метаболизма и подпомагат изгарянето на калории.

Медът от своя страна е невероятна храна, дори бихме я нарекли най-добрата храна за стомаха, сърцето и мозъка. От 24-е микроелемента, които има в нашия организъм, 22 от тях можем да си ги набивим с похапване на мед. В него се съдържат и всички витамини и минерални соли. Освен това, медът е събран от стотици хиляди цветове, повечето от които имат лечебно качество.

От друга страна, сиренето бе определено като полезна храна, от която не бива да се лишаваме на дневна база. Преди по-малко от месец американският вестник “Дейли мейл” обяви, че млечните продукти са много важни за мозъка. Австралийски и американски учени установили, че хората , които редовно ядат сирене и пият мляко, са с по-добри резултати за умствени способности от тези, които рядко опитват подобни храни.

Надяваме се, че горните факти са достатъчно убедителни, за да изпробваш тази вкусна и полезна рецепта :)

Продукти за две порции:
200 г сирене “Маджаров”
2 суп. лъж. масло “Маджаров”
2 суп. лъж. мед
4-6 бр. орехови ядки

Приготвяне:
В тавичка поставяме маслото и върху него сиренето, разделено на две равни плочки. Запича се в умерена фурна за около 10 минути, като отгоре се добавя меда и се доопича още 4-5 минути. При поднасяне се поставят отгоре целите или нарязани на едро орехи.

Сподели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *