Пълнени домати със сирене “Маджаров”

Пролетта идва и ще я отпразнуваме с похапването на много зеленчуци! Затова и днес ти представяме една лека, бърза и лесна рецепта за свеж обяд или вечеря.

Фенове сме на пълнените домати със сирене, защото ни напомнят на класическата лятна рецепта: домати със сирене. А и защото обичаме да им добавяме вкусни подправки, които стимулират сетивата.

Продукти за 4 порции:
4 домата
1 ч.ч. настъргано сирене „Маджаров“ по избор: краве, овче, козе, биволско.
4 скилидки чесън
60 гр. краве масло „ Маджаров“
4 яйца
щипка мащерка
щипка босилек
1 ч.л. червен пипер
пресен магданоз
50 гр. настърган кашкавал „Маджаров“ по избор: от овче, краве, козе или биволско мляко, или пък пушен кашкавал “Бонония”

Начин на приготвяне:
Чесънът се нарязва ситно и се смесва със сиренето, придружени от мащерката, босилека и червения пипер. Доматите се издълбават и във всеки от тях се слага от сместта със сиренето. След това се нареждат в намазана с масло тавичка и се пекат 10 минути в предварително загрята фурна. След като ги извадиш от фурната, във всеки домат се слага по едно яйце и малко парченце масло. Пече се така още 10 минути. Когато е готово, се поръсва със ситно нарязан магданоз и с настъргания кашкавал.

Страхотната снимка я намерихме от тук.

Сподели

One thought on “Пълнени домати със сирене “Маджаров”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *