BG   EN
Нашата история

Основахме компанията „Димитър Маджаров” през 1991 г. като семейно предприятие за търговия с хранителни продукти. Само три години по-късно осъществихме мечтата си да започнем собствено производство – през 1994 г. на колбаси, а през 1999 г. и на млечни продукти. Ние сме Димитър и Юлия Маджарови – обучени инженер-технолози с опит в месо- и млекопреработката.

 

Днес в предприятията ни работят над 300 души – професионалисти и приятели, които споделят мисията ни да правим качествена и вкусна храна. През 2009 г. марката „Димитър Маджаров” беше отличена като „Любима марка на българския потребител в категория ‚Хранителни продукти‘” в класацията “Любимите марки”, както и в класацията на най-силните търговски марки - “Superbrands 2009-2010”.

 

Компанията ни вече притежава две предприятия – за преработка на месo, и на мляко. В навечерието на влизането на страната в ЕС построихме новата сграда на месопреработвателното си предприятие край Пловдив, което отговаря на всички европейски изисквания. Мандрата ни в гр. Стамболийски беше обновена, а капацитетът й за преработка бе увеличен от 3 на 60 тона дневно.

 

Сега произвеждаме над 50 вида месни продукти и около 20 вида млечни, всичките - верни на истинския вкус.

Ценности

Вярваме, че храната, която предлагаме и слагаме на трапезата си, трябва да бъде качествена – направена от истинско мляко и месо по класически технологии. Спазваме традиционните рецепти, но и насърчаваме технолозите ни да разработват нови. Следим и се съобразяваме с промяната на вкусовете, и желанието на хората да се хранят здравословно, като създаваме нови продукти с намалено съдържание на сол и мазнини, без консерванти.
Производствена гама и награди

Производствената гама на месните продукти включва над 50 асортимента.
  • Всички видове разфасовки от свинско и телешко месо
  • Всички видове заготовки от млени меса от свинско и телешко месо
  • Малотрайни колбаси
  • Трайни колбаси
  • Сурово-сушени колбаси
  • Сурово-сушени деликатеси
  • Варено- пушени деликатеси

Производствената гама на млечните продукти включва:
  • Бяло саламурено сирене от краве, овче и биволско мляко
  • Кашкавал от краве, овче и биволско мляко
  • Краве масло
  • Извара
  • Катък от  краве, овче, козе и биволско мляко
  • Крем-сирене със сметана, с копър, с орехи

Част от продукцията, основно различните видове бяло саламурено сирене, е предназначена за износ.

Ценим високо всички отличия, получени през годините, като най-скъпи са ни:
  • Златен медал за луканка „Манастирска” от „Месомания” през 2002 г.
  • Златен медал за салам „Бургас” от Пролетния пловдивски панаир през 2003 г.
  • Първо място за кашкавал „Балкан” от Асоциацията на млекопреработвателите в България през 2003 г.
  • Златен медал за краве сирене от Пловдивския панаир през 2003 г.
  • Златен медал за овче сирене от Пловдивския панаир през 2004 г.
Последни новини